Jag har arbetat som journalist i dagspress, fackpress och radio i mer än 30 år, framför allt som samhälls- och rättsreporter, men också som arbetsledare med ansvar för upp till 16 personer, som webbreporter och som debattredaktör.
De senaste åren har jag varit kommunikatör inom och pressansvarig för en större myndighet och sett den journalistiska världen från den andra sidan. Det har gett mig många värdefulla erfarenheter, inte minst när det gäller vikten av att vårda sitt varumärke.
Under 2018 har jag certifierat mig för Google Analytics och utbildat mig till Digital koordinator genom Google Digitalakademin. Det har gett mig kunskaper i bland annat digital marknadsföring, sökmotoroptimering och algoritmer.

Fakta
2016-  Skribent och researcher. Kommunikationsstrateg. Arbetar med ett bokprojekt.
2012-2016 Pressansvarig för Stockholms läns sjukvårdsområde, den landstingsdrivna sjukvården utanför akutsjukhusen. Även kommunikatör och skribent.
2011-2012 Reporter på Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
2011 (feb-mars) Reporter på Ekot, Sveriges Radio.
2010-2011 Frilansskribent
1987-2009 Anställd på Svenska Dagbladet som reporter (Inrikes, Stockholm, webbredaktionen); som arbetsledare (nyhetschef) på den sammanslagna Nyhetsredaktionen och på Utland; som biträdande debattredaktör. Bevakade juridik och rättsfrågor under flera år, de sista fem åren ekonomisk brottslighet på heltid. Var med och startade SvD:s första grävargrupp.
1987 (feb-mars) Reporter på Svenska Journalistförbundets tidning Journalisten.
1979-1986 Reporter på Kronobergaren i Växjö, lokalredaktör och fotograf, senare nattchef och kriminalreporter.

 

Kontakt
peter (@) petercarlberg.se