Jag har arbetat som journalist inom dagspress, radio, lokal- och fackföreningspress i mer än 30 år, framför allt som samhälls- och rättsreporter, men också som arbetsledare med ansvar för upp till 16 personer, som webbreporter och som debattredaktör.
Under en tid var jag verksam som kommunikatör inom och pressansvarig för en större myndighet och såg den journalistiska världen från den andra sidan. Det gav mig många värdefulla kunskaper inte minst när det gäller strukturer och metoder för att hitta nyheter.

Fakta
2016-  Skribent och researcher. Arbetar även med bokprojekt.
2012-2016 Pressansvarig för Stockholms läns sjukvårdsområde, den landstingsdrivna sjukvården utanför akutsjukhusen. Även kommunikatör och skribent.
2011-2012 Reporter på Lokaltidningen Mitt i Stockholm.
2011 (feb-mars) Reporter på Ekot, Sveriges Radio.
2010-2011 Frilansskribent
1987-2009 Anställd på Svenska Dagbladet som reporter (Inrikes, Stockholm, webbredaktionen); som arbetsledare (nyhetschef) på den sammanslagna Nyhetsredaktionen och på Utland; som biträdande debattredaktör. Bevakade juridik och rättsfrågor under flera år, de sista fem åren ekonomisk brottslighet på heltid. Var med och startade SvD:s första grävargrupp.
1987 (feb-mars) Reporter på Svenska Journalistförbundets tidning Journalisten.
1979-1986 Reporter på Kronobergaren i Växjö, lokalredaktör och fotograf, senare nattchef och kriminalreporter.

Kontakt
peter (@) petercarlberg.se